Page 1 of 1

Aircraft Carrier problem

PostPosted: Wed Feb 02, 2011 6:20 pm
by CzechTexan
I've probably had this problem for a long time but I rarely use carriers so I just became aware of this.

In FMB, I can takeoff with only one plane on the carrier but if I put 2 or more planes on the carrier, start the mission, I get immediate CTD with the "no reference to memory or something or other" error message.

There is a mod conflict but not sure which.
I did many tests last night to pinpoint why there is CTD and got the above results.

I have the Carrier Takeoff mod and "Ships" mod but even if they are disabled with _ in front of the name I get the same results.

Happens with all carriers and on stock or mod maps.

Re: Aircraft Carrier problem

PostPosted: Wed Feb 02, 2011 6:47 pm
by Fireskull
CzechTexan wrote:I've probably had this problem for a long time but I rarely use carriers so I just became aware of this.

In FMB, I can takeoff with only one plane on the carrier but if I put 2 or more planes on the carrier, start the mission, I get immediate CTD with the "no reference to memory or something or other" error message.

There is a mod conflict but not sure which.
I did many tests last night to pinpoint why there is CTD and got the above results.

I have the Carrier Takeoff mod and "Ships" mod but even if they are disabled with _ in front of the name I get the same results.

Happens with all carriers and on stock or mod maps.




Hi, CzechTexan


This topic was moved to IL-2 Technical Help forum where it should be.

This is the Carrier Takeoff mod problem, if I remember correctly. I don't remember the solution.

Anybody know this?



Fireskull :)

Re: Aircraft Carrier problem

PostPosted: Wed Feb 02, 2011 10:33 pm
by CzechTexan
I just did a search for carrier takeoff mod and found this...

Re: Carrier Takeoff Mod 5.3.3 (updated 7/23/2009)
you probably have conflict with some other AI altering mod
just look into your Mods file, and rename your file with Carrier Takeoff like this: +0_Carrier_Takeoff_5_3_3


I'll check my A/I mod and let y'all know.
Fireskull, thanks for moving this to Tech.

Re: Aircraft Carrier problem

PostPosted: Wed Feb 02, 2011 10:35 pm
by Fireskull
CzechTexan wrote:I just did a search for carrier takeoff mod and found this...

Re: Carrier Takeoff Mod 5.3.3 (updated 7/23/2009)
you probably have conflict with some other AI altering mod
just look into your Mods file, and rename your file with Carrier Takeoff like this: +0_Carrier_Takeoff_5_3_3


I'll check my A/I mod and let y'all know.
Fireskull, thanks for moving this to Tech.



CzechTexan,

I knew that it had to be the carrier take-off mod.

That's good - glad to see that you are on it.



Fireskull :)

Re: Aircraft Carrier problem

PostPosted: Thu Feb 03, 2011 8:39 pm
by CzechTexan
Still same problem.
I tested by disabling Carrier Takeoff mod and A/I mod, same results CTD.

Is it just me or does any else have (or has had) this problem?

Re: Aircraft Carrier problem

PostPosted: Sat Feb 05, 2011 2:12 am
by Fireskull
CzechTexan wrote:Still same problem.
I tested by disabling Carrier Takeoff mod and A/I mod, same results CTD.

Is it just me or does any else have (or has had) this problem?



Good day, CzechTexan

This has happened to someone else.

Does anyone know about this issue?



Fireskull

Re: Aircraft Carrier problem

PostPosted: Sat Feb 05, 2011 7:06 pm
by CzechTexan
hi Fireskull, I don't know if anyone else knows about my problem. I haven't found much info about it.
I might try to re-download the shippack. Maybe I had a bad download of it.

Re: Aircraft Carrier problem

PostPosted: Sun Feb 06, 2011 12:10 am
by {HVY-E}Jinxx
What version of the game are you using?

4.09
4.10

What Mod activator?

HSFX
UP
SAS

You need to disable a mod with a - not a _

S!