FAQ  •  Register  •  Login

backgrounds

<<

LION 98

Mod Member

Posts: 55

Joined: Sat Feb 26, 2011 11:02 am

Post Sun Feb 27, 2011 11:06 am

backgrounds

hi! i'm a new modder and i need help for the backgrounds.i make backgrounds in TGA with resolution 1024x1024,but when i replace in the "gui",i have the normal 4.09m or4.10m screen when loading.how to modify a tga for backgrounds?

thanks for your help :) :wink:

and sry for my english :mrgreen:
<<

ton414

User avatar

The First 4.11 Modder

Posts: 485

Joined: Thu Mar 19, 2009 1:58 pm

Location: España Spain, Málaga Costa del Sol

Post Sun Feb 27, 2011 11:39 am

Re: backgrounds

My current background is of 1024 x 768 pixels.

C:\Ubisoft\IL-2 Sturmovik 1946\MODS\STD\gui\background.tga

Image
<<

LION 98

Mod Member

Posts: 55

Joined: Sat Feb 26, 2011 11:02 am

Post Sun Feb 27, 2011 11:58 am

Re: backgrounds

oh,perhaps we must use this resolution...

thanks
<<

LION 98

Mod Member

Posts: 55

Joined: Sat Feb 26, 2011 11:02 am

Post Sun Feb 27, 2011 12:06 pm

Re: backgrounds

no:( nothing changes:(

but there is backgrounds modders here;) the blue menu mod works perfectly;) i think there is a thing to do :|
<<

ton414

User avatar

The First 4.11 Modder

Posts: 485

Joined: Thu Mar 19, 2009 1:58 pm

Location: España Spain, Málaga Costa del Sol

Post Sun Feb 27, 2011 12:09 pm

Re: backgrounds

The original background is of 512 x 512 pixels.
<<

LION 98

Mod Member

Posts: 55

Joined: Sat Feb 26, 2011 11:02 am

Post Sun Feb 27, 2011 12:12 pm

Re: backgrounds

i'll try this
<<

LION 98

Mod Member

Posts: 55

Joined: Sat Feb 26, 2011 11:02 am

Post Sun Feb 27, 2011 12:21 pm

Re: backgrounds

no :( no changes.i think it's not a resolution problem
<<

ton414

User avatar

The First 4.11 Modder

Posts: 485

Joined: Thu Mar 19, 2009 1:58 pm

Location: España Spain, Málaga Costa del Sol

Post Sun Feb 27, 2011 12:55 pm

Re: backgrounds

Image


Have you installed SAS Modactivator, HSFX or UP?

IL-2 4.10.1 with SAS Primary Modactivator 2.72:
C:\Ubisoft\IL-2 Sturmovik 1946 4.101 SAS MODS\MODS\STD\gui\background.tga
<<

LION 98

Mod Member

Posts: 55

Joined: Sat Feb 26, 2011 11:02 am

Post Sun Feb 27, 2011 1:11 pm

Re: backgrounds

oh no,i have not this.what is it? we can make backgrounds with it?
<<

ton414

User avatar

The First 4.11 Modder

Posts: 485

Joined: Thu Mar 19, 2009 1:58 pm

Location: España Spain, Málaga Costa del Sol

Post Sun Feb 27, 2011 1:30 pm

Re: backgrounds

So that you have mods, you must first install: SAS Modactivator, HSFX or UP .
<<

LION 98

Mod Member

Posts: 55

Joined: Sat Feb 26, 2011 11:02 am

Post Sun Feb 27, 2011 1:46 pm

Re: backgrounds

but,i use MODS folder,it works parfectly
<<

ton414

User avatar

The First 4.11 Modder

Posts: 485

Joined: Thu Mar 19, 2009 1:58 pm

Location: España Spain, Málaga Costa del Sol

Post Sun Feb 27, 2011 1:59 pm

Re: backgrounds

What kind of setup do you have?
<<

LION 98

Mod Member

Posts: 55

Joined: Sat Feb 26, 2011 11:02 am

Post Sun Feb 27, 2011 2:25 pm

Re: backgrounds

i have il 2 1946 in 4.09m with UP2.01
<<

ton414

User avatar

The First 4.11 Modder

Posts: 485

Joined: Thu Mar 19, 2009 1:58 pm

Location: España Spain, Málaga Costa del Sol

Post Sun Feb 27, 2011 3:04 pm

Re: backgrounds

If you have the MODS folder and into it you have the STD folder, it should works.

Here you have information on the MODS folder and the STD folder.
http://allaircraftsimulations.com/forum/viewtopic.php?f=106&t=28662

You install another background, to verify that it works.
<<

LION 98

Mod Member

Posts: 55

Joined: Sat Feb 26, 2011 11:02 am

Post Sun Feb 27, 2011 3:36 pm

Re: backgrounds

thx.yes,i have STD for my customizied pack,i have all ini. files

my STD works!

but,must i add things into an ini file for background?

but,i had the STD when i tried backgrounds.

what is the rapport with the ini files and backgrounds :?:
Next

Return to MOD Creation Tutorials and Assistance

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.