Request Yugoslav campaign in RAF

Hi everyone, I request Yugoslav campaign in RAF sq in North Africa. I played fly_zo's campaign Dark clouds over Croatia and it is excellent. Now can someone built campaign in Desert for Yugoslav RAF pilots. Thanks in advance
Reply

I played campaign Dark clouds over Croatia and it is very very good. I hope someone will made up campaign for Yugoslavian pilots in RAF in N.Africa or maybe pilots of ex-RYAF that fought in USAAF on B-24 or 25 I'm not quite sure. But anyway I think that is a great idea.
Reply

There was very little action - at the beginning they flew patrol and recon missions using escaped VVKJ Do-22's and SIM-XIV-H's until early 1942 when last of these expired due to lack of spares. Then they were transferred to ferry flights bringing in fresh planes into the theatre, to be finally organized into a training squadron using Harvards and Hurri II's. From this two Yugoslav RAF squadrons have been formed (351 and 352) which were transferred under Tito's command and saw action in the Balkans as a part of the BAF. The pilots that refused to join the Communist cause have been transferred to regular RAF squadrons. The B-flight of the 94 RAF was made up of Yugoslav personnel and they flew missions over Crete and mainland Greece during the closing stages of the war. Some Yugos flew bombers with the USAAF, B-24's and B-26's again in the MTO.

If you want a North African campaign pretty much the only option would be to follow the 94 Sqn. Although the 351/352 Sqn exploits would offer more material for a campaign but not in North Africa...
Reply

Hello!

Im also from old YUGOSLAVIA.

Its bad that Yugoslavia break a part last 10 years ago, when TITO died. It was a very Strong Country by president TITO. "General TITO"

Every country was scered from it.

I miss YUGOSLAVIA.

So I want to fly these old YU Aerial campaings from 39 - 45.

I live in Slovenia today. EU.

Thanks
Reply

So, can we made up missions like from movie "Partizanska Eskadrila" from 1942 to 1945 to liberation of Yugoslavia OR We can made some plans for those No.351 and 452 SQ of RAF. This would be something like second part of Dark Clouds over Croatia. What do you say about this ? Please leave some opinions Wink
Reply

Pa ajde dajte ideje za misije, scenarije i koje mape i avioni bi bili korisceni. Nije to toliko tesko za napraviti Big Grin Moze i vise mapa i vise skvadrona, nema potrebe ograniciti se na jedan skvadron. Zasto ne pratiti neki fiktivni ratni put nekog fiktivnog pilota. Dati onako masti na volju u smislu: "eh, da sam ja bio u . . . " Big Grin

Laufer, odlicna ideja :!:

Nego da iskoristim priliku da vas pitam, da li ste zainteresovani za ovako nesto? Ako ima ljudi da ozivljavamo eskadrilu Big Grin Ima tamo i mali forum pa ako hocete mozete da bacite i neku poruku.

http://www.mihailo.de/PEHome.htm

Or in english (in short): why not all of us give some ideas for the missions, what maps and planes would be used. It's not so hard to built something.
Reply

Ovako moja ideja fiktivnog pilota je sledeca. Pilot se obucava prije WW2 na avionu IK-2 ( e sad posto nemamo pravi model IK-2 moj je predlog P-11c sa skinom IK-2 koji sam ja licno napravio, a avion je veoma slican IK-2 po svemu ) i dakle on se obucava u 2-3 misije ( necemo 100 misija obuke nego akciju Smile ) i tada izbija WW2 e sad on moze biti pilot u odbrani BG ili ako nemamo mapu BG onda nek brani samo Jugu Jugoslaviju uopste. Isto tako nek tu bude otprilike 5 misija odbrane i nakon toga. Nakon kapitulacije uzme avion i pravac bjezi za Grcku pa za Egipat. Tu se prikljucuje skvadronu RAF-a i tek nakon 1944. vraca se u Jugoslaviju da se bije protiv Njemaca i ostale bagre. To je jedna mogucnost. Druga mogucnost je da ode u partizane i prikljuci se Prvoj partizanskoj eskadrili ( onaj fol ko iz filma P.Eskadrila kaze mu komadant lete sa Kozare Big Grin i bices postavljen za komadanta lovacke avijacije ili nesto u tom fazonu. E sad ako bi smo uzeli da bude partizanska eskadrila onda bi smo se dogovorili koji avion za uzeti itd. Ali vratimo se na prvu ideju, avione koje ja predlazem za JRV i PVO Kraljevine Jugoslavije su sledeci:

IK-2 ( nek bude P-11c )
Hawker Fury ( nek bude J8A i za njega imam skin )
IK-3 ( nek bude Yak-1 i za njega imam dosta skinova)
BF-109E ( nek bude BF-109 E Smile

a sto se tice bombardera nek budu sl.

Blenheim MKI
Do-17 ( neka ga glumi Ju-88 i za njega sam napravio skin )

eto ja mislim da sam naveo dosta toga vi nastavite dalje ako ko ima kakvih ideja. Ali ovo je najvise osmisljeno za Jugoslovensko RV i PVO u Jugoslaviji prije i za vrijeme aprilskog rata. Prvo to da napravimo pa cemo posle vidjeti nije tesko jer ako bi bili u RAF-u kao Titovi piloti onda bi koristili vec postojece avione iz igre tipa Hurricane i Spitfire za koje imam isto skinove i to je to. Za partizansku eskadrilu cemo se dogovorit.
Big Grin
Reply

Evo kako izgleda moj skin za IK-2

http://img228.imageshack.us/i/ik2.png/

http://img233.imageshack.us/i/ik2slika2.png/

Recite mi molim vas kakvo imate misljenje o ovom skinu s obzirom da je radjen u paint-u. Ako zelite postavicu jos slika od ostalih aviona.
Reply

Potencijalna kampanja za jugoslovenskog pilota-lovca bi mogla da izgleda ovako nekako:

- obuka na Tiger Moth (umesto domacih Fizira) - 2-3 misije
- odlazak u jedinicu, preobuka na Mesera (Mostar) - 1-2 misije
- prve carke sa Italijanima 1940, presretanje G.50 nad Dalmacijom (1 misija)
- prelet za Beograd zbog planiranog remonta (1 misija)
- 6.IV, odbrana Beograda (3-4 misije)
- prelet za Bijeljinu (1 misija)

Ovo bi do sada sve bilo istorijski, sada idu varijacije na temu:

A) "Partizanska Eskadrila":

Prelazak u NDH, par misija podrske trupama na zemlji protiv Partizana; prebeg partizanima sa Po-2 (umesto Bre.XIX), jos nekoliko misija sa Po-2 u Partizanima po Bosni, "kradja" lovca-bombardera Luftwaffe sa aerodroma, i tako dalje. Na kraju prelet na Vis i pridruzivanje letacima 351 i 352 RAF.

B) Severna Afrika:

Prelet iz Bijeljine za Niksic, pa odatle za Grcku, Krit, Aleksandriju. Obuka za RAF (Harvard). Par patrola/presretanja (Hariken IIC).

E sad: Transfer u 351 ili 352 RAF, prelet za Italiju pa na Vis. Letenje za Partizane do kraja rata.

Ili: Transfer u 94 RAF i letenje "za Kralja i Otadzbinu" nad istocnim Mediteranom i Grckom, ostanak u inostranstvu nakon rata.

C) Rusija:

Prelazak u NDH, transfer na istocni front, par misija, prebeg Rusima, letenje za Ruse (Jakovi), dolazak u Jugoslaviju i ucestvovanje u borbama za oslobodjenje istocnog dela zemlje. Oslobodjenje Beograda, sremski front itd.
Reply

Pa dobro eto plana sad samo da to neko ko se razumije u pravljenje mapa lijepo realizuje i kraj znam da nije lako ali jbg.
Reply

fly_zo radi mapu Hrvatske sa sve Bosnom i onamo do Beograda (nadam se da nije batalio). Postoji mapa sa Grckom i Mediteranom, a i Severna Afrika je pokrivena, jedino ostaje da se odradi Srbija sa delovima okolnih zemalja - recimo da ide severno do linije Baja-Segedin-Arad, zapadno do Sarajeva, istocno do Sofije a juzno kol'ko vec stane, idealno bi bilo barem do Soluna.
Reply

A hoce li biti tu i Crna Gora ? Nemojte bez nje nikako Big Grin
Reply

Laufer Wrote:A hoce li biti tu i Crna Gora ? Nemojte bez nje nikako Big Grin

Pa uzmi atlas i pogledaj neku mapu Balkana pa ce ti se samo kas'ti :lol:

(Da, naravno, cela CG i cela Makedonija i skoro cela Albanija takodje)

[Image: balkanstopographicandpo.jpg]
Reply

Ihhh Big Grin odlicno ima da ih bijemo u meso bratac Wink
Reply

Jos samo neko da napravi tu mapu :lol:
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 8 Guest(s)